субота, 18. децембар 2010.

Objašnjenje

Već ste na našem blogu mogli da pročitate kako je nastao naš sajam, ali nikada nismo pisali o tome kako je nastao naziv sajma. Sad malo o tome...
Kada smo se dogovarale da krenemo u celu tu priču, dugo smo razmišljale kako da nazovemo sajam. I rešile da ga nazovemo "Mali sajam rukotovorina i lepih stvari". Nismo hteli da ostane samo reč "rukotovorine" u nazivu, pa smo dodale i reč "lepih stvari", jer zaista na našem prvom sajmu nije bilo samo rukotvorina, već i mnogo lepih stvari, koje su naravno bile ručno pravljene. Ubrzo smo shvatile da postoji sajam sa sličnim imenom (Mali sajam rukotvorina u Pančevu).Ali ipak smo se razlikovali po nazivu. Međutim polako smo shvatale da dolazi do zabune oko ta dva sajma. A i bilo je predugačko svaki put da se piše pun naziv. Iz priče sa ljudima smo shvatile da oni pod reč " rukotvorina" misle na stare ručne radove-helkeraj, štirkanje...da ne bude zabune bilo je i toga na našem sajmu, ali ponuda se nije bazirala na tome. I tako smo rešile da skratimo naziv na Mali Sajam Lepih Stvari...Tako je ostalo i do dan danas. Kada kažete "Mali sajam lepih stvari", svi znaju na koju manifestaciju mislite. :)
A zašto sve ovo pišem? E, pa zato što se pojavio sajam koji je nazvan slično kao i naš. Zove se Mali sajam lepih rukotvorina. A to bi moglo da dovede do zabune kod izlagača i posetioca. Iskreno i ja sama se zbunim od svih tih sajmova i koji su se pojavili u poslednje vreme.
Pred sajam,većina izlagača pravi na fb poseban event ( događaj ),pa daju neki naziv, prekrste sajam... e tek onda ništa ne znam, moram prvo da pogledam ko me poziva, da li učestvuje kod nas, pa tek onda stisnem dugme da ću da prisustvujem. :)
Nemojte nas pogrešno shvatiti, nikome mi ne branimo da pravi sajam, ali ne bi voleli da se neko koristi našim imenom, tj. tako što će zbuniti ljude.
Nadam se da će dotična organizatorka shvatiti da to nije u redu i da će promeniti naziv, jer ionako se radi tek o prvom sajmu, a iza nas je ostalo 7 sajmova.

Toliko, jednostavno smo hteli da vam skrenemo pažnju na to.

понедељак, 6. децембар 2010.

7.Mali sajam lepih stvari

Pozivamo Vas da nam se pridružite na sedmom Malom sajmu lepih stvari
12. decembra 2010. u klubu "Trema", (zgrada Srpskog narodnog pozorišta), Pozorišni trg 1, Novi Sad. Sajam će biti otvoren za posetioce u vremenu od 12 do 18 časova.

Ovom prilikom, predstaviće Vam se rekordan broj izlagača  sa najraznovrsnijim ponudama do sada.
Dođite i obradujete sebe i Vama drage osobe komadom unikatnog nakita, rajfa, broša, torbom, garderobom, toplom kapom ili šalom, mirišljavom šumećom kupkom, prirodnim sapunom, novogidišnjim aranžmanom, ukrasnom kutijom, čestitkama, mirišljavim svećama i brojnim drugim sitnicama koje Vam mogu ulepšati dan.

Humanitarnoj akcija "Devojka koja voli život " i dalje traje. Darja će dobiti deo  novca od kotizacije mesta, a  takođe će imati i svoj štand i prodavati ukrasne i kreativne predmete, koje su darivali razni umetnici, kreativisti i ljudi velikog srca.

Svi ste pozvani i dobro došli <3 !

Vidimo se u nedelju!

петак, 3. децембар 2010.

7. Mali Sajam Lepih Stvari

Drugari,
družimo se i u decembru na Malom Sajmu Lepih Stvari.

Sajam će se održati u nedelju 12.12. 2010. od 12-18h u klubu Trema ( SNP).
Ako želite da učestvujete, prijavite se na konkurs. Ovde možete da vidite kako treba da izgleda vaša prijava:


Konkurs traje samo do nedelje 5.12.2010.

Vidimo se!

Sve informacije možete potražiti na našoj FB grupi

i na našoj FB stranici.